Sukur: Pobedili bismo u finalu da smo se plasirali

Izvor: B92

Nedelja, 30.06.2002.

09:02

Default images
Kapiten reprezentacije Turske Hakan Sukur rekao je da je njegova ekipa zasluzila pobedu i da je pokazala da bi sigurno slavila i u finalu da je uspela da se plasira.

"Turska je na ovom prvenstvu uvek probijala barijere, postigli smo najbrzi gol, prvi igrali protiv domacina, dva puta igrali protiv finaliste Brazila. Medjutim, imali smo premalo odmora izmedju odlucujucih utakmica", rekao je Sukur.

Napadac Turske Ilhan Mansiz je rekao da je da je njegova ekipa pokazala svetu koliko se turski fudbal razvio poslednjih godina.

"Drugi timovi ce nas vise postovati. Nas sledeci cilj je kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine", rekao je Mansiz.

Igrac veznog reda Jildiraj Basturk je rekao da je iznenadjenje da je Turska osvojila trece mesto na Svjetskom prvenstvu, ali da je sa malo srece mogla da bude i u finalu.

"Znao sam da smo dobar tim i da imamo dobre igrace. Iako se ni mi nismo nadali da cemo sastaviti ovako dobar tim, uspeli smo", rekao je Basturk.

Vezni igrac Turske Umit Davala rekao da je Turska, iako nema mnogo individualnih igraca, kao tim veoma jaka.

"Mi smo znali da imamo veliki tim. Niko nije verovao u nas, ali mi smo pokazali ko smo. Videli smo na ovom takmicenju da mali timovi mogu mnogo da urade, kao mi. Nema malih timova na svetu i treba postovati svaki tim protiv koga igras", rekao je Davala.

Hidinku nije ispunjen san

Selektor reprezentacije Juzne Koreje Gus Hidink izjavio je da je "zarko" zeleo da osvoji trece mesto i da ce mu sada trebati malo vise vremena da se oporavi i zaboravi poraz u "malom finalu".

"Nekoliko velikih gresaka nase odbrane u prvom poluvremenu kostale su nas poraza. Publika i i igraci su odlicno reagovali u drugom poluvremenu, ali nismo uspeli da se vratimo", ocenio je Hidink.

On je istakao da je osvajanje cetvrtog mesta veoma veliki uspeh korejskog fudbala i da je veoma ponosan na svoje igrace, koji su morali mnogo da pretrpe i podnesu da bi postigli ovakav nivo fudbala, na kome su igrali.

"Moji igraci su mnogo napredovali u kratkom vremenskom periodu i ja sam ponosan na njih, jer znam da su stekli samopouzdanje. Oni su pokazali svetu sta moze da se uradi sa timskim duhom i njihovim nacinom igre", rekao je Hidink.

Na pitanje da li ce ostati na Dalekom istoku ili se vraca u PSV Ajndhoven, kao sto je najavljeno, Hidink je rekao da ne zna sta nosi buducnost, ali da je siguran da svaki dan zeli da provede na igralistu.

"Ovih godinu i po tesko sam radio, pokusavajuci da stvorim ekipu koja ce moci da igra ravnopravno protiv bilo koje reprezentacije. Sve u svemu, vrlo sam ponosan na ekipu, srecan sam sto sam radio ovde. Imali smo fantasticnu podrsku publike", rekao je Hidink.

Strelac drugog gola za Juznu Koreju Song Cong Gug rekao je da se fudbaleri Juzne Koreje, uprkos porazu, osecaju odlicno, jer su dali sve od sebe.

"Sve napetosti su prosle posto se utakmica zavrsila, jer nemamo nijednu utakmicu vise ispred sebe. U sebi vise nemam ni trunke energije. Zadivljen sam poverenjem naroda Juzne Koreje u nas i nase napore da postignemo nesto na ovom Svetskom kupu" - rekao je vezni igrac Juzne Koreje Ju Sang Col.

On je dodao da je razocaran porazom, ali da je njegova ekipa dala sve od sebe.

"Ovo je vrlo vazan rezultat za nasu ekipu", rekao je Col.

Napadac Juzne Koreje Coi Te Uk rekao je da je razocaran jer njegova ekipa nije uspela da ostvari snove selektoru Gusu Hidinku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: