PREKINUTA SEDNICA VECA GRADJANA

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2001.

17:45

Default images
Sednica Veca gradjana savezne skupstine, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Deklaraciji za zastitu ustavnog poretka, koju su predlozili SPS, radikali i JUL, prekinuta je zbog nedostatka kovruma, javlja Radio B92. Zasedanje je pocelo zahtevima opozicionih poslanika da se obezbedi direktan televizijski prenos. “Kada je trebalo glasati da li ce se rad nastaviti ili ce sednica biti odlozena dok se ne obezbedi TV prenos, predlagaci deklaracije su napustili sednicu”, kaze predsednik Veca gradjana, Dragoljub Micunovic. "Bilo je dosta zbunjujuce da je kvorum nestao onoga trenutka kada su predlagaci, socijalisti i JUL napustili salu. Dakle, oni su razbili kvorum, ja sam zeleo da mi to danas radimo, ali oni su napustili sednicu i sada cemo videti kada cemo je organizovati, ali u jednoj stvari ce sigurno sada biti dogovor sa poslanickim grupama da cemo obezbediti televizijski prenos sledece sednice", naglasio je Micunovic.

Zamenik sefa poslanickog kluba SPS-a u Vecu gradjana Skupstine SRJ Ljubomir Ilkic, izjavio je da sednica parlamenta nece biti nastavljena dok se ne obezbedi TV prenos zasedanja. Taj zahtev je prema poslovniku o radu Skupstine, podnela poslanicka grupe SPS-a, rekao je Ilkic na konferenciji za novinare, dodajuci da je predlog "prihvatio" predsednik Veca gradjana Dragoljub Micunovic, poslanicka grupa SNP-a, pa i neki poslanici DOS-a, ali da je njihova podrska na glasanju izostala: "Danas smo obavesteni da je Upravni odbor RTS-a odbio da vrsi prenos sednice saveznog parlamenta jer je za to nezainteresovan. Ne moze UO RTS da se izdigne iznad parlamenta i drzave, ne moze da bude drzava u drzavi. Tim pre sto vecinu u tom UO takodje drzi DOS. Zbog toga su sve ostale poslanicke grupe trazile da se jedanput postigne trajan dogovor uz postovanje principa da je prenos obavezan", rekao je Ilkic. Generalni sekretar SPS-a Zoran Andjelkovic je na ovom susretu sa novinarima rekao da ocekuje da ce sednica Veca gradjana biti nastavljena po formiranju Vlade SRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: