SVILANOVIC NEZADOVOLJAN NACRTOM PRAVNIH OKVIRA

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.05.2001.

15:58

Default images
Sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic istakao je u ponedeljak u Beogradu, u razgovoru sa ambasadorima zemalja stalnih clanica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ambasadorima Evropske trojke, da postojeci nacrt pravnog okvira za predstojece izbore na Kosovu ne predvidja zadovoljavajuce mehanizme za zastitu interesa srpske zajednice. U saopstenju saveznog MIP, izdatom posle sastanka Svilanovica sa ambasadorima SAD, Rusije, Francuske, Velike Britanije i Svedske, istice se da Jugoslavija "podrzava proces formiranja privremenih institucija samouprave na Kosovu, ali iskljucivo u skladu sa Rezolucijom 1244 i uz postovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta SRJ". Svilanovic je izrazio "iznenadjenje i nezadovoljstvo", jer nije prihvacen "ni jedan sustinski amandman" srpskog predstavnika u radnoj grupi za pripremu pravnog okvira. U razgovoru sa ambasadorima sef jugoslovenske diplomatije izrazio je nadu da ce predstojeci sastanak saveznog predsednika Vojislava Kostunice sa generalnim sekretarom UN Kofijem Ananom biti prilika da se ovo pitanje razmotri u skladu sa Rezolucijom 1244, prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: