AMERIKANCI GRADE NAFTOVOD U SRJ?

Izvor: B92

Petak, 20.04.2001.

21:37

Default images
Patrik Hjuz, ekonomski atase u Americkoj ambasadi u Zagrebu u petak je posetio Ministarstvo za energetiku u Vladi Srbije. “Razgovarali smo o energetskoj saradnji dve zemlje, a Hjuz je kao ideju izneo i mogucnost izgradnje naftovoda u Srbiji”, izjavio je za Radio B92 Dimitrije Vukcevic, pomocnik ministra za energetiku. Rec je o deonici naftovoda koji spaja rumunsku luku Konstancu s jednom od luka u Italiji. U prvobitnom projektu, trebalo je da naftovod prolazi kroz Madjarsku i da se spoji s Jadranskim naftovodom na teritoriji Slovenije. “Ukoliko se americke kompanije odluce za trasu koja prolazi kroz Srbiju, imacemo priliku da zaradjujemo od transporta nafte, a nase rafinerije uvozice sirovinu po mnogo povoljnijim uslovima”, dodao je Vukcevic. On nije iskljucio mogucnost i da jugoslovenske firme grade, uz pomoc kredita, deonicu koja prolazi kroz SRJ, javlja B92. Cena izgradnje jedne milje naftovoda, prema nekim proracunima, kosta oko milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: