ISTRAGA PROTIV MILUTINOVICA I JOVANOVICA

Izvor: B92

Petak, 06.04.2001.

19:30

Default images
Tuzilac Drugog opstinskog javnog tuzilaastva Snezana Bogdanovic je u petak je potvrdila da je ovo tuzilastvo podnelo zahtev za sprovodjenje istrage protiv Milana Milutinovica i Zivadina Jovanovica, javlja FoNet.

Zahtev je podnet zbog krivicnog dela zloupotrebe sluzbenog polozaja iz clana 174 KZ SRJ. Istraga protiv Milutinovica je pokrenuta zato sto je, kada je bio "u svojstvu sluzbenog lica saveznog ministra za spoljne poslove, prekoracenjem granica sluzbenih ovlascenja, izdao dva diplomatska pasosa na ime Marka Milosevica, iako je on vec posedovao putnu ispravu takve vrste". Osnovano se sumnja da je ovo delo pocinjeno 1996. i 1997. godine.

U periodu od 1998. do 2000. Zivadin Jovanovic je, prema zahtevu za sprovodjenje istrage, takodje u svojstvu ministra spoljnih poslova izdao na ime Marka Milosevica dva diplomatska pasosa, iako je Marko Milosevic vec imao tri takve isprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: