NADA KOSTIC ISTUPILA IZ DSS

Izvor: B92

Petak, 26.01.2001.

16:05

Default images
Bivsa ministarka zdravlja u Prelaznoj republickoj vladi dr Nada Kostic saopstila je u petak da je podnela ostavku na sve funkcije i clanstvo u Demokratskoj stranci Srbije, javlja Radio B 92. Ona je na konferenciji za novinare u sedistu Demokratske opozicije Srbije rekla da je bila izlozena pritiscima iz stranke i dok je bila ministar, napominjuci da tada "nije ni pomisljala na ostavku" jer je smatrala da duznost na koju je postavljena treba da obavlja do kraja mandata.

U razgovoru za emisiju Jutopija Radija B92, Nada Kostic je ocenila da kao nestranacka licnost moze na isti nacin da doprinese promenama u zdravstvu kao i dok je bila ministar, posebno, kako je rekla, dok je DOS na vlasti: "Vlade su padale na losim reformama, mi znamo da je u Republici Srpskoj vlada pala na zdravstvu. Dakle, ako tu ne bude bilo sluha za neke stvari, ne samo da ce pasti ministar nego ce pasti vlada. Ja ne mislim da odustanem od toga da se borim da ovo zdravstvo sutra izgleda kako treba, Ja sam ovo dozivela kao svoju moralnu pobedu, jedino sto mi je potrebno, naravno malo odmora, kao svakom coveku koji mnogo radi i daje neke rezultate. Mislim da nama tek predstoji prava borba", istakla je dr Nada Kostic.

Ostavku na clanstvo i sve funkcije u DSS-u podneo je i direktor Centra za anesteziologiju u Klinickom centru Srbije Dragan Vuckovic, a obrazlozenje ostavke podneo je predsedniku te stranke Vojislavu Kostunici. Vuckovic je rekao da istupa iz DSS-a jer ne zeli da ucestvuje u politizaciji zdravstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: