Peking smatra da inspektorima UN u Iraku treba više vremena

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2003.

15:43

Default images
Kina smatra da je inspektorima UN za naoružanje u Iraku potrebno još vremena da dovrše svoj posao, ali Peking odbija da saopšti da li će uložiti veto na usvajanje nove rezolucije UN, kojom bi se otvorio put američkoj intervenciji protiv Bagdada. Agencija Sinhua je javila da su kineski predsednik Đijang Cemin i nemački kancelar Gerhard Šreder razgovarali telefonom o iračkoj krizi."Nastavićemo da podržavamo stalne inspekcije naoružanja i nuklearnih postrojenja u Iraku i da se zalažemo za sve mere kojima bi se izbegao rat" - rekao je Đijang Šrederu. Nemački kancelar je izrazio zabrinutost zbog tenzija u iračkoj krizi i založio se za zajedničke napore međunarodne zajednice radi pronalaženja mirnog rešenja. Očekuje se da će Kina biti uzdržana u slučaju glasanja o novoj rezoluciji o Iraku sledeće sedmice, dok su Francuska i Rusija zapretile ulaganjem veta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: