Vojvodina traži eskadrilu helikoptera

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2003.

10:13

Default images

Predsednik odbora Skupštine Vojvodine za bezbednost Petar Ilić uputio je zahtev republičkom ministru unutrašnjih poslova Dušanu Mihajloviću da MUP »vrati Vojvodini osam helikoptera«. Ilić je Radiju B92 rekao da se njegov zahtev tiče »bezbednosti Vojvodine«, za šta je on nadležan, a da su helikopteri »odleteli za Beograd posle pravnog puča i okupacije Vojvodine 1988. godine, kada je ukinuta vojvođanska policija, i nikada nisu vraćeni«. "Mene je ganula činjenica da su vojvođanskim parama kupljeni ti helikopteri, mi danas njih nemamo, i činjenica je da bi sa tim helikopterima bezbednosna situacija bila znatno bolja. A sa druge strane, svi građani koji su vredno radili u tom periodu su plaćali porez i doprinose, a iz tih poreza je pravljen budžet iz koga su kupljeni ti helikopteri. Ja bih voleo da znam gde su ti helikopteri završili", rekao je Ilić. On dodaje da, ukoliko ti helikopteri više ne postoje, srpski ministar policije “treba da se potrudi da Vojvodini vrati novac, i to onoliko koliko su oni vredeli”. "Ja uopšte ne razmišljam da li će on uopšte odgovoriti ili neće odgovoriti, i kakav će odgovor biti, ja ne mislim da ih je Mihajlović uzeo, ali neki od ljudi koji su ih uzeli se i dan danas, nažalost, nalaze u tom MUP-u, pa ako pričamo sada o toj lustraciji u svim oblastima, ta lustracija treba da se odnosi i na MUP", rekao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: