Budućnost i Krim Elektra za čast, oba tima u četvrtfinalu

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2003.

15:36

Default images
Rukometašice podgoričke Budućnosti u subotu u 17 sati igraju sa Krim Elektrom poslednju utakmicu takmičenja u grupi D Lige šampiona.

Podgoričanke su obezbedile plasman u četvrtfinale (sa druge pozicije), u prošlom kolu, kada su pred svojom publikom savladale francusku ekipu Mec (34:25), tako da utakmica sa Ljubljančankama ništa bitno neće promeniti, ali će predstavnice Srbije i Crne imati priliku da se revanširaju za poraz u Sloveniji (29:32).

Krim Elektra je vodeći tim u grupi D, koji je do sada (jedini) osvojio maksimalnih 10 bodova. Pobednice Lige šampiona iz 2001. u drugu fazu takmičenja ulaze kao najuspešnija ekipa i sa ambicijom da ponove uspeh od pre dve godine.

Bivša igračica Budućnosti Tanja Tomanović, koja od prošle godine igra za najbolji slovenački klub, objasnila je u izjavi za ljubljanski "Dnevnik" da poslednji meč u grupi D nema takmičarski značaj, ali da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu.

"Podgoričanke će igrati za prestiž. Koliko poznajem rukometašice Budućnosti, mislim da će pokušati da nas pobede. Sigurna sam da ne žele da se obrukaju pred svojim gledaocima. Videla sam da su u poslednjim mečevima igrale mnogo bolje i da im je forma u usponu. Biće zanimljivo", rekla je Tanja Tomanović.

U grupi A poznati su četvrtfinalisti, a to su Lada Toljati (Rusija) i Osito Valensija (Španija), dok je prošlogodišnji pobednik Lige šampiona Đorče Petrov Kometal (Makedonija) ostao bez plasmana u završnicu.

U grupi B, Viborg (Danska) i Herc (Mađarska) nisu imali pravu konkurenciju, ali je zato u grupi C još uvek sve neizvesno. Trenutno na prvoj poziciji je Ikast (Danska), koji se u poslednjem kolu sastaje sa poslednjim timom na tabeli - Lublinom (Poljska) i ako ne bude velikog iznenadjenja, Dankinje će nastaviti takmičenje. O drugom mestu, u direktnom duelu odlučiće Hipo Nideresterajh (Austrija) i Larvik (Norveška), a prednost domaćeg terena imaće višestruke evropske prvakinje iz Beča.

Ekipa podgoričke Budućnosti prošle godine izgubila je od Dunafera u polufinalu i tako po šesti put propustila priliku da se plasira u finale najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: