Mićunović: Smena Komesara za izbeglice loš presedan

Izvor: B92

Nedelja, 16.02.2003.

16:12

Default images

Dva dana nakon što je Vlada Srbije smenila Sandu Rašković Ivić sa dužnosti komesara republičkog Komesarijata za izbeglice, zvaničnog obrazloženja Vlade još nema. Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović izjavio je za B92 da će tražiti objašnjenje ovakve odluke vlade od premijera Zorana Đinđića: "Veoma sam neprijatno iznenađen da je bez ikakvih konsultacija ili prethodnog obaveštenja smenjena sa dužnosti Komesara za izbeglice Sanda Rašković Ivić, član Glavnog odbora Demokratskog centra. Na ovu dužnost je postavljena na osnovu odluke Predsedništva DOS-a, pa je njeno uklanjanje bez razgovora sa DC-om i DOS-om loš presedan koji nanosi štetu međusobnim odnosima u DOS-u". Podsetimo za novog komesara postavljen je Ozren Tošić, a za njegovog zamenika Bojan Anđelković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: