Del Ponte: istrage protiv četrdesetak lidera u toku

Izvor: B92

Nedelja, 16.02.2003.

12:48

Default images

Uoči polaska u svoju najnoviju glavni tužilac Haškog tribunala Karla Del Ponte je otkrila da su u toku istrage protiv još 35 do 40 osumnjičenih koji su tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji bili na pozicijama političkih, vojnih ili policijskih lidera. Te istrage, najavila je Del Ponte, moraju da budu okončane do kraja 2004. godine. Obraćajući se predstavnicima više od 90 diplomatskih misija akreditovanih u Hagu, okupljenih na četvrtom "Diplomatskom seminaru" u organizaciji Tribunala, Del Ponte nije otkrila pojedinosti o tekućim istragama. Rekla je, samo, da one uključuju i pet "makedonskih slučajeva" koji su oktobra prošle godine preuzeti iz nadležnosti lokalnog pravosudja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: