Zauber predstavio bolid za novu sezonu

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2003.

14:40

Default images

U Švajcarskoj, u Cirihu, Zauber je predstavio svoj bolid za sezonu 2003, model C22. Šef tima, Peter Zauber za cilj je postavio dostizanje vodeća tri tima u šampionatu. Nemački vozači Nik Hajdfeld i Hajnc-Harald Frencen sa novim bolidom taj cilj čine ostvarivim.  

''Naš cilj je da budemo najbolji među timovima koji jure vodeću trojku,'' rekao je Peter Zauber. ''Ovo je ambiciozan cilj ako imamo u vidu da se za takmičimo sa sedam fabričkih timova, ali sam siguran da ćemo uspeti da ga ostvarimo.'' U poslednje dve sezone Zauber je osvojio četvrto i peto mesto u plasmanu konstruktora. 

''Koristili smo sasvim drugačiji pristup kada smo konstruisali ovo vozilo,'' rekao je tehnički direktor Vili Rampf. ''Ako ga poredimo sa prošlogodišnjim modelom, očekujemo mnogo bolje rezultate. Auto poseduje veći potencijal, koji će se koristiti tokom čitave sezone.'' Model C22 pokreće Petronas motor koji je, u odnosu na prošlogodišnji motor, jači i ima niži centar gravitacije. 

Niku Hajdfeldu je ovo treća sezona u timu. On  imao je priliku da prvi vozi novi bolid. Posle vožnje je bio vidno zadivljen performansama. ''Iako je C 22 nov u praktično svakom detalju, ide savršeno u od samog starta. To je sjajna osnovna za učestalo osvajanje bodova.'' 

Hajnc-Herald Frencen koji  se vartio u tim Zauber za sezonu 2003. je posebno zadovoljan novim autom. ''C22 je sjajno izbalansiran, odgovara na prome u podešavanjima upravo onako kako ja, kao vozač, očekujem. Sasvim sam uveren u velike mogućnosti ovog auta.''

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: