Erikson: "Barselona me nije zvala"

Izvor: B92

Petak, 07.02.2003.

16:33

Default images
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven-Jeran Erikson negirao je u petak da mu je španska Barselona nudila da od leta postane trener ovog tima.

Švedski stručnjak je u istom obraćanju naglasio da ima dobre odnose sa trenerima engleskih klubova, uprkos novinskim napisima koji prenose da bi stalni sukobi klubova i saveza mogli da dovedu do toga da Erikson podnese ostavku sledeće nedelje.

Barselona je prošle nedelje otpustila Luja Van Gala, koga je zamenio srpski trener Radomir Antić. Britanska štampa javljala je posle toga da Barselona "ispituje" Eriksona da li je voljan da od leta preuzme klub.

"Nije me zvao nijedan klub, pa ni Barselona. Nikada nisam rekao da želim da prestanem da radim u reprezentaciji. Čitam o tome u novinama, ali to nikada nisu bile moje reči", rekao je Erikson.

Bivši trener Lacija prvi je stranac koji trenira englesku reprezentaciju, a u subotu bi trebalo da saopšti spisak igrača za prijateljski meč sa Australijom u sredu.

Erikson je negirao i da je opterećen zahtevima klupskih trenera da ne poziva vrhunske igrače njihovih timova, ali je kazao da razume njihovu brigu.

"Imam dobre odnose sa trenerima. I treneri klubova i trener reprezentacije treba da brane svoje interese. To je sukob interesa koji je uvek postojao i koji će uvek postojati, naročito kada su prijateljske utakmice u pitanju", objasnio je on.

"Mislim da bi sve strane koje imaju veze sa FIFA i UEFA trebalo da se sastanu i rasprave šta da se radi sa klupskim i reprezentativnim mečevima da bi pronašli bolje rešenje", zaključio je Erikson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: