Berluskoni zapostavio politiku zbog fudbala

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 06.02.2003.

21:37

Default images
Italijanski premijer Silvio Berluskoni provodi dosta vremena u svom fudbalskom klubu Milanu, više nego što je to činio do nedavno.

Toliko vremena provodi u klubu, da je to već počelo da utiče i na njegove obeveze u politici, na sreću, u pozitivnom smislu.

Na sastanku sa portugalskim premijerom Žozeom Duraunom Barozom, Berluskoni je rekao da mu ne treba prevod, pošto odlično razume Portugalski, zahvaljujući tome što često priča sa fudbalerom Manuelom Rui Koštom.

Pored Portugalca Rui Košte, Berluskoni na Portugalskom može da razgovara sa još petoricom igrača, koji su Brazilci.

Berluskoni je nedavno počeo da priča o sadašnjem timu Milana, kao najboljem koji je imao poslednjih godina.

"Mislim da ni jedan tim, od kada sam ja predsednik, nije imao tako dobru hemiju. Verujem da ove godine Milan ima šansu da bude jači od onog Sakijevog i Kapelovog", rekao je Berluskoni.

Arigo Saki i Fabio Kapelo bili su treneri Milana tokom izuzetno uspešnih krajem 80-tih i početkom 90-tih godina, kada je klub osvojio pet titula.

Jedan od ključnih igrača tadašnjeg Milana, Holandjanin Rud Gulit složio se sa Berluskonijem, i otišao čak i korak dalje, izražavajući uverenje da sadašnji tim može i više.

"Oni mogu da budu bolji od nas, samo treba da se trude i da ostanu zajedno", rekao je Gulit, koji sada ima 40 godina i radi na jednoj holandskoj televizji.

Gulit je dodao da predsednik Berluskoni tim prati više nego pažljivo i mu apsolutno veruje kada kaže da sadašnji sastav može da pruži više od nekog prethopdnog. Tim koji sada trenira Karlo Anćeloti trenutno deli prvu poziciju u Seriji A sa gradskim rivalom Interom. Juventus, koji brani titulu, je veoma blizu, kao i rimski Lacio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: