Noć trojki i produžetaka

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2003.

08:09

Default images

Dalas Maveriksi nastavljaju pobednosni pohod ka liderskoj poziciji (37-9) zapadne konferencije NBA lige pred All Star pauzu.Mavsi su u noći izmedju ponedeljka i utorka pobedili u još jednoj neizvesnoj završnici, a ovog puta ključni čovek bio je Nik Van Eksel, koji je 13 sekundi pre kraja pogodio trojku i doneo trijumf svom timu nad Juta Džezom od 92:90.

Juta je ponovo dugo mučila favorita, predvodjena veteranima Melounom i Stoktonom, Džezeri su poveli sa 90:89, 29 sekundi pre kraja polaganjem Andreja Kirilenka, ali je Van Eksel ponovo iskoristio svoje iskustvo i drskost i ubacio odlučujućih tri poena za pobedu.Ovo je sedma pobeda Dalasa u poslednjih 8 mečeva. 

I Džejson Kid doneo je pobedu svom timu šutem za tri poena.Sijetl je tako po ko zna koji put "sahranjen" u poslednjim momentima u ovoj sezoni.Kid je trojkom rešio meč u prvom produžetku, za pobedu od 109:108.

Pedja Drobnjak pružio je u dresu Sijetla solidnu partiju, ubacivši za 17.minuta 12 poena.Vlada Radmanović i dalje se nalazi na listi povredjenih.
U ostalim mečevima, mnogo uzbudjenja vidjeno je u Arizoni gde je Finiks tek posle produžetka i zajedničkim naporom Marberija i Meriona uspeo da slomi otpor Čikaga.

U regularnom toku bilo je 105:105, a upravo ovaj dvojac postigao je zajedno 72 poena ( po 36 svaki). Sa druge strane, bez Fajzera koga su izgubili do kraja sezone ( što će rastužiti GM kluba Džerija Krausa koji neće po svemu sudeći moći da trejduje igrače, jer mu je Fajzer bio jedan od glavnih kombinacija za razmenu) Rouz je bio lider sa 28 poena.

Nju Orlians je savladao ove sezone nestabilne Seltikse sa 103:96 uz 30 poena Mešburna koji je u potpunosti preuzeo ulogu lidera tima, od kada je na listu povredjenih prebačen Beron Dejvis.

Golden Stejt je prekinuo niz od 3 poraza, i već sada pre All star vikenda izjednačio skor tima iz prošle sezone ( Voriorsi prošle sezone  21 - 61).

Pored Džejmisona koji kao profesionalac doživljava najbolje dane ( nikada nije igrao u plej ofu, ili završio sezonu u plusu za 4.godine sa Golden Stejtom), dobru igru protiv Memfisa prikazali su Marfi i Arenas. Podsetimo, pre tri nedelje, Memfis je u Ouklendu slavio poenima Giričeka u poslednjim sekundama sa 110:108.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: