Luiđi Kanji se vratio na klupu Pjačence

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.02.2003.

20:30

Default images

Italijanski fudbalski prvoligaš Pjačenca postavila je u ponedeljak Luiđija Kanjija na mesto prvog trenera ekipe: Njegov prethodnik Andrea Agostineli otpušten je posle ponižavajućeg poraza od Breše u subotu – 1:4.

Pjačenca je u dosadašnjih 19 kola zabeležila samo 3 pobede i sakupila 13 bodova, trenutno je 16. na tabeli od 18 klubova i bori se za opstanak. Za Ređinom, koja se nalazi na 14. mestu, poslednjem koje garantuje prvoligaški status, lombardijski klub zaostaje čak 6 bodova.

Kanji je i ranije trenirao Pjačencu, i to u preiodu od 1990. do 1996. godine, kada je klub iz treće lige po prvi put u istoriji došao u Seriju A. Stručnjak je rekao da je oduševljen što se vraća u stari klub.

"U nedelju ujutro su me pozvali, a uveče sam se sastao sa predsednikom Fabricijom Garilijem. Ne znam zašto volim teške situacije, ali to je jedino što me stimuliše. Znam da imam vrlo malo vremena, ali pokušaću da ga iskoristim najbolje što umem", kazao je Kanji.

Novi-stari trener imaće mnogo posla u rešavanju problema koje je ostavio Agostineli. Prošlomesečna pojačanja, vezni igrač Marko Markioni i David Bajoko nisu uspeli da preokrenu stvari, a klub je osvojio samo dva boda u posednjih osam utakmica.

Agostineli je četvrti trener u Seriji A koji je otpušten ove sezone, posle Đankarla Kamolezea iz Torina, Bortola Mutija iz Ređine i Lorisa Dominisinija iz Komoa. Sve tri promene su do sada imale pozitivan uticaj na klubove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: