Harold Pinter

Kada je podmetnuta bomba eksplodirala u ulici Old Compton, gospodin Bler je to nazvao varvarskim cinom. Kada kasetne bombe eksplodiraju po srpskim pijacama i raznose decija tela, kazu nam da je to ucinjeno u ime "civilizacije", a protiv "varvarizma".

Gospodin Bler se ocigledno ludo zabavlja. Ali, ako je Britanija i dalje americka pudlica, sada je to jedna zla i podivljala pudlica.

Akcija NATO-a nije u skladu sa alijansinom vlastitom poveljom, kao sto ne moze da se opravda niti jednim priznatim clanom medjunarodnog prava. Ujedinjene nacije su zaobidjene. NATO unistava infrastrukturu jedne suverene zemlje, ubija stotine civila, stvara ocaj i pustos, nanosi nemerljivu stetu zivotnoj sredini. Ispod demonizacije i histerije, postoji plan. Kakav plan? Sasvim izvesno ne onakav kakvim se izdaje. Ni Klinton ni Bler ne haju za kosovske Albance, uprkos prolivenim suzama. Ova akcija samo je jos jedno ocigledno i brutalno ispoljavanje sile Sjedinjenih Drzava, koje koriste NATO kao vlastito oruzje. Ovaj "novi, agresivni" NATO pomaze da se ostvari jedna jedina stvar -- Americka dominacija Evropom. Istinska pretnja svetskom miru jesu Sjedinjene Drzave, a ne "bivsa Jugoslavija".