Tender za Slaviju ipak tek u maju

Beograd -- Deo ulice Vojvode Stepe, čija je rekonstrukcija u toku, pušten je u saobraćaj, a radovi teku po planu, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Foto: Beta, arhiva
Foto: Beta, arhiva

On je izrazio nadu i da će u roku od godinu dana, postojati potpuno uređen potez od Slavije do kraja Vojvode Stepe i da će Bulevar oslobođenja i Trg Slavija izgledati "onako kako svi očekuju".

Kako je saopštila Gradska uprava, raskrsnice Vojvode Stepe sa ulicama Bose Milićević, Mite Cvejića i Ljube Vučkovića puštene su u saobraćaj za građane, tako da je taj deo sada potpuno prohodan.

To, kako je rekao Vesić za televiziju Pink, znači da građani mogu da koriste 1,1 kilometar ulice, koje se rekonstruiše u dužini od ukupno 4,5 kilometara.

"Na ovaj način smo spojili Kumodrašku i Bulevar oslobođenja, čime je olakšana komunikacija. To izvođaču omogućava da intenzivnije krene sa drugim delom radova, od Nikšićke do Autokomande", rekao je Vesić.

On očekuje da taj deo ulice bude završen, kako je i predviđeno i da 11. jula ulica bude puštena u saobraćaj.

Podsećajući da se Autokomanda već rekonstruiše, Vesić je izrazio zadovoljstvo što je u januaru sa izvođačima ustanovljena nova dinamika radova.

Ta dinamika se, istakao je, poštuje, a Autokomanda se čak radi i brže, pa će ona možda biti završena i pre roka.

Kada je reč o delu od Autokomande ka Slaviji, Bulevara oslobođenja i Slavije, Vesić je rekao da taj projekat sledi po završetku navedenog i da se u gradskoj skupštini već intenzivno radi na tome.

"Prihvatamo neke primedbe koje su davali građani i očekujemo da će, umesto 1. aprila, kako smo očekivali, tender za izvođača radova biti raspisan u maju i da ćemo u roku od četiri do pet meseci imati izvođača za Trg Slaviju i Bulevar oslobođenja", istakao je Vesić.

Nadvožnjak na Autokomandi će, kako je dodao, urediti "Beograd-put", što se očekuje u martu, aprilu.