Zatrpao blagajnu metalnim novcem

Bugarin Penko Dimitrov iz Razgrada platio je lokalne takse u iznosu od 216 leva (108 evra) sa 50 kilograma metalnog novca.

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

16:58

Default images

Tako je naterao službenike opštinske administracije da nekoliko sati broje novac.

Bugarin je time izrazio nezadovoljstvo zbog uništenih ulica u svom kvartu, jer, kako je rekao, ulice nisu popravljane više od 20 godina.

Njegov nestandardni protest nastao je kada se uverio da od mnogobrojnih pisama i potpisa njegovih komšija lokalnim vlastima nema nikakvih rezultata, javili su lokalni mediji.

U prikupljanju novca u apoenima od jedne, dve i pet stotinki Dimitrovu su pomogle komšije, koji smatraju da nije u redu odnos opštine prema njima, budući da redovno plaćaju sve lokalne takse i poreze.

Dimitrov je poreske službenike, nakon što su izbrojali novac častio bombonama.

Krajem marta drugi bugarski državljanin u Vidinu platio je račun za struju, takođe, metalnim novcem sakupljenim u dve torbe ukupne težine 22 kilograma.

On se na to odlučio zbog nerealnog iznosa računa za struju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: