UBS tuži, Fejsbuk "odneo" 350 mil.$

Švajcarski bankarski gigant UBS razmatra moguću tužbu protiv američke tehnološke berze Nasdak nakon što je zabeležio čak 350 miliona dolara gubitka na Fejsbuku.

Izvor: B92

Subota, 09.06.2012.

00:17

Default images

Kako se između ostalog kaže u saopštenju te banke posletom američkim medijima, UBS je bio pogođen problemima koji su nastupili nakon izlaska Fejsbuka na berzu i činjenice da je iz tehničkih razloga trgovanje na samom startu bilo gotovo nemoguće u prvih pola sata.

Zbog toga, mnogi nalozi za kupovinu i prodaju akcija te kompanije nisu prošli na vreme pa su brojni investitori zabeležili velike gubitke, baš kao i UBS.

Iako ta banka u svom saopštenju nije navela tačan iznos gubitka, mediji u SAD navode da se radi o iznosu od oko 350 miliona dolara.

Ta banka navodi i da istražuje načine da nadoknadi gubitak, kao i da još uvek nije pokrenula pravne akcije.

Inače, brojne tužbe i dramatičan pad vrednosti akcija bacile su senku na inicijalnu ponudu akcija (IPO) najveće društvene mreže na svetu.

Pored Nasdaka, na meti odvojenih tužbi su Fejsbuk, njegov osnivač Mark Zakergerg, kao i kompanije koje su vodlie proces IPO-a jer su, kako se tvrdi, uskratile informacije o lošim prognozama zarade Fejsbuka.

Iako akcija te kompanije poslednjih dana beleži rast, trenutni nivo od oko 27 dolara još uvek je veoma daleko od početnih 38 dolara po akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: