Nafta pala ispod 100 USD za barel

Cene nafte su danas bile u padu, nakon ublažavanja zabrinutosti da će nove sankcije zapada Rusiji u kratkom roku uticati na globalne zalihe nafte.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

08:37

Default images

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u septembru pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 64 centa na 99,63 dolara po barelu.

Barel severnomorske nafte tipa "brent" za septembarsku isporuku na tržištu u Londonu koštao je 106,28 dolara, odnosno 23 centa manje nego na kraju jučerašnjeg poslovanja, prenela je agencija Frans pres.

WTI nafta je juče pojeftinila 70 centi, a "brent" 1,21 dolar, uprkos pozitivnom izveštaju o zalihama "crnog zlata" i privrednom rastu u SAD.

Vašington i Brisel su ove nedelje najavili najstrože sankcije protiv Rusije od Hladnog rata, zbog pripajanja Krima i podrške proruskim snagama u Ukrajini, koje zapad optužuje za obaranje malezijskog putničkog aviona.

Američka ekonomija se oporavila u drugom kvartalu, ostvarivši rast od čak četiri odsto, nakon oštrog pada iz prvog ovogodišnjeg tromesečja, saopštilo je juče Ministarstvo trgovine u Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: