500 radnih mesta - ne treba dozvola

Generalni direktor RTB Bora Blagoje Spaskovski nije bio u obavezi da od Agencije za privatizaciju traži saglasnost za zaključenje ugovora o radu na neodređeno.

Izvor: Beta

Petak, 18.04.2014.

14:27

Default images

To je danas objavio Upravni odbor RTB-a "Bor".

Kako su pojedini mediji objavili, Spaskovski je dan uoči izbora, 15. marta zaposlio 500 ljudi u RTB "Bor".

"Prema informacijama i dokumentima koje su dostavila četiri preduzeća koja posluju u okviru RTB Bor Grupa, obaveštavamo da shodno članu 4. Pravilnika o načinu postupanja Agencije za privatizaciju po zahtevima za davanje saglasnosti, generalni direktor nije bio u obavezi da traži saglasnost za zaključenje ugovora o radu na neodredjeno vreme za lica zaposlena u ovim pravnim subjektima", navodi se u saopštenju Upravnog odbora.

Dodaje se i da Zakon o preduzećima i Zakon o privrednim društvima, ne propisuju da je u nadležnosti Upravnog odbora da daje odobrenje direktoru za zaključenje ugovora o radu.

"Predsednik UO će na prvoj narednoj sednici dati na usvajanje odluku o utvrđivanju uslova za bilo koji vid radnog angažovanja lica u RTB Bor Grupi", stoji u saopštenju.

Od decembra 2013. predsednik UO RTB Bora je Boris Dragović, inače šef kabinbeta ministra finansija Lazara Krstića. Do njegovog dolaska RTB nije imao predsednika UO tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: