"NIS ostavlja novac Vojvođanima"

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko kaže da će ta kompanija u 2011. godini više investirati nego u prethodne dve godine.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2011.

14:28

Default images

Kravčenko je prilikom potpisivanja ugovora o saradnji NIS-a i Vlade Vojvodine rekao da će ta naftna kompanija na osnovu povećanog obima poslovanja uplatiti i više poreza u 2011. koji će većim delom ostati Vojvodini.

"Svi naši zajednički projekti su u toku, a posebno bih istakao značaj projekta rekonstrukcije Rafinerije nafte Pančevo, gde sa Vladom Vojvodine imamo izuzetnu saradnju, jer sve naše zahteve rešavaju u predviđenim rokovima", rekao je Kravčenko.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić istakao je da, pored projekata koji se odnose na funkcionisanje NIS-a i razvoj energetike u Vojvodini, Vlada Vojvodina i NIS sarađuju i u projektima vezanim za socijalnu odgovornost.

"Dogovorili smo se da i u ovoj godini nastavimo projekat iz te oblasti, koji pokazuje da rukovodstvo NIS-a sprovodi socijalno-odgovornu politiku i investira u gradove i sredine u kojima posluje NIS", rekao je Pajtić.

Dodao je da će ove godine više od 82 miliona dinara biti uloženo u Kanjiži, Kikindi, Novom Bečeju, Zrenjaninu, Pančevu, Srbobranu i Novom Sadu u projekte za koje same lokalne samouprave smatraju da su prioritetni.

"To je pravi primer saradnje između državne administracije i jedne strane kompanije koja posluje na našem području. Voleo bih kada bi i druge kompanije sledile ovaj primer, jer bi opšta situacija bila mnogo bolja", ocenio je Pajtić.

Partnerstvo Vlade Vojvodine i NIS-a traje tri godine, kako bi naftna kompanija povećala učešće u ukupnom razvoju lokalnih zajednica u Vojvodini u kojima posluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: