Dali rok zaposlenima da prijave da su vakcinisani, izuzeće dozvoljeno u dva slučaja

Kompanija Goldman Saks (Goldman Sachs) traži od svojih zaposlenih da prijave jesu li se vakcinisali protiv koronavirusa.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2021.

10:45

Dali rok zaposlenima da prijave da su vakcinisani, izuzeće dozvoljeno u dva slučaja
Ilustracija: Blue Planet Studio/Shutterstock

Zahtev, koji su zaposlenima poslali u dopisu, poslednji je u nizu poteza kojima Vol strit pokušava da normalizuje poslovanje nakon što je većina zaposlenih u industriji više od godinu dana provela radeći od kuće, piše Blumberg.

Banke su u ovom razdoblju imale rekordnu dobit, ali i uprkos tome su brojni menadžeri prigovarali zbog rada na daljinu. Izvršni direktor Goldmana Dejvid Solomon mesecima poručuje da želi što pre da vrati zaposlene u kancelarije, prenosi Indeks.

Šef Goldman Saksa zgrnuo bogatstvo na dodžkoinu, pa se pozdravio s firmom?

"Ovo nije idealno za nas i nije novo normalno", rekao je Solomon na konferenciji u februaru. "To je aberacija koju ćemo ispraviti što je brže moguće".

Kompanije Carlyle Group Inc. i Warburg Pincus već su rekle zaposlenima da bi trebalo da se vakcinišu protiv korone kako bi mogli da se vrate u kancelarije u septembru.

Prema saveznom zakonu, poslodavci u SAD-u mogu da zahtevaju od zaposlenih da se vakcinišu. To je u skladu i sa smernicama koje je prošlog meseca dala Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja.

Juta predlaže: Mladima koji se vakcinišu vaučeri od 50 evra

Radnici mogu tražiti izuzeće od vakcinacije iz verskih ili medicinskih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: