Kineska carina obustavila prijem ruskih proizvoda zbog virusa

Kineske carinske vlasti obustavile su na četiri nedelje prijem uvoznih deklaracija dva broda zbog otkrivenog virusa korona.

Svet

Izvor: Sputnik

Subota, 26.09.2020.

09:00

Kineska carina obustavila prijem ruskih proizvoda zbog virusa
Foto: Depositphotos, Ruletkka

Naime, koronavirus pronađen je na uzorcima proizvoda isporučenih iz Rusije i sa spoljne ambalaže, navodi se na sajtu glavne carinske uprave.

"Rukovodeća grupa za prevenciju i borbu protiv epidemije i kontrolu ekonomske aktivnosti provincije Šandong saopštila je da je test na nukleinske kiseline uzoraka uzetih sa spoljne ambalaže i ribljih proizvoda uvezenih iz Rusije pozitivan", navodi se u saopštenju kineske carine.

U saopštenju se precizira da carinske vlasti širom zemlje, počev od subote, obustavljaju prijem uvoznih deklaracija ribarskog broda „Vladimir Staržinski LLC ROLIZ“ i transportnog broda „Kristal Afrika“, prenosi Sputnjik.

Nakon ovog perioda, rok važenja dokumenata će se obnoviti, zaključila je uprava.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 32,7 miliona ljudi, od čega je više od 993 hiljade umrlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: