Globalni sektor zabave gubi 160 milijardi $ zbog korone

Globalni sektor zabave izgubiće u narednih pet godina 160 milijardi dolara (146 milijardi evra) rasta kao rezultat krize izazvane pandemijom kovid-19.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.05.2020.

08:12

Globalni sektor zabave gubi 160 milijardi $ zbog korone
Foto: Depositphotos/Deklofenak

Iako će se najveći uticaj osetiti tokom ove i naredne godine, rast će se smanjivati svake godine tokom trajanja petogodišnjeg prognoznog perioda, navodi kompanija "Amper" koja se bavi analizom tržišta, " u analizi objavljenoj na svom sajtu.

Mada će velika većina sektora zabavne industrije osetiti negativne efekte pandemije, "Amper" je identifikovao najveće gubitnike.

"Oglašavanje je najteže pogođeno i kratkoročno i uopšte, ali analiza sektora zabave pokazuje da su oblasti poput pozorišta proporcionalno teže pogođene", konstatuje kompanija.

Međusobna povezanost oblasti u industriji zabave znači da se niz efekata u ostalim oblastima neće u potpunosti osetiti tokom narednih nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: