Nemačka mora da plati paprenu kaznu - nisu poslušali Majkrosoft

Gugl je obećao da će nastaviti da podržava "Gugl hrom" na Vindousu 7 najkasnije do 15. jula 2021. godine.

Svet

Izvor: nezavisne.com

Petak, 28.02.2020.

10:30

Nemačka mora da plati paprenu kaznu - nisu poslušali Majkrosoft
Foto: Depositphotos, everythingposs

Majkrosoft je 14. januara poslednji put ažurirao Vindous 7, što znači da sve kompanije koje ga koriste sada moraju da kupe "Ekstended sekjuriti apdejts" licencu, jer im američki gigant više neće osiguravati bezbednosne ispravke za ranjivost ili greške u operativnom sistemu.

Jedan od korisnika koji se našao na udaru nove strategije jeste vlada Nemačke, koja će morati da plati 886.000 dolara.

Prema pisanju njemačkih medija, vlada još ima 33.000 radnih stranica na Vindous 7. Da bi nastavila dpbija ažuriranja produžene podrške, Majkrosoftu mora da plai nadoknadu za svaki uređaj, što je vrlo skupo.

Cena zavisi od toga koja je verzija Vindous 7 bila korištena. Tokom prve godine, oni koji i dalje budu koristili ovaj operativni sistem moraće da plate 25 dolara po uređaju. Svake naredne godine cifra se udvostručuje.

Korištenje Vinodusa 7, nakon ukidanja podrške, previše je rizično, posebno za kompanije, jer ih to potencijalno ostavlja otvorenim za pretnje, tako da bi ih prelazak na Vindous10 svakako mogao manje da košta, prenose Nezavisne.

Njemački list Handelsblat preneo je da je vlada ove zemlje započela proces prelaska na Vindous 10 još 2018., ali nije bila u stanju da nadogradi svaku radnu stranicu na vreme. To znači da sada 20.000 od 85.000 uređaja u Berlinu i dalje koristi Vindous 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: