Banka kažnjena zbog korupcije: "Ozbiljnije da se pozabavi pranjem novca"

Nadležna švajcarska institucija za kontrolu finansijskog tržišta izrekla je kaznu banci "Julijus Baer" zbog kršenja obaveza o borbi protiv pranja novca.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.02.2020.

14:41

Banka kažnjena zbog korupcije:
Foto: Depositphotos, ekostsov

AP izveštava da su kaznene mere izrečene zbog navodne korupcije povezane s venecuelanskom državnom naftnom kompanijom i svetskom fudbalskom federacijom FIFA.

Švajcarska FINMA, kontrolna institucija finansijskog tržišta, navela je u obrazloženju svoje odluke da je banka "Julijus Baer" ozbiljno "prekršila zakon o finansijskom tržištu" i zabranila da do daljnjeg obavlja "velike i kompleksne akvizicije sve dok svoje poslovanje potpuno ne bude uskladila sa zakonskim normama".

Bordu direktora naloženo je i da se ozbiljnije pozabavi pranjem novca. Iz banke je saopšteno da će sarađivati s nadležnim organima kao i da se radi na otklanjanju nepravilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: