Zaustavljen rast stanarina u nemačkim gradovima: Evo gde je najskuplje

Stanarine za iznajmljene stanove u većim nemačkim gradovima su u posljednjem kvartalu prošle godine prestale da rastu.

Svet

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 20.01.2020.

13:10

Zaustavljen rast stanarina u nemačkim gradovima: Evo gde je najskuplje
Foto: Depositphotos/lianna_s_

U nekim slučajevima počele su i da padaju, pokazuju rezultati istraživanja agencije F+B koja prati cene na tržištu nekretnina, objavljenog danas.

"U poređenju s istim periodom 2018. stanarine za novoiznajmljene stanove su u laganom padu od 0,3 odsto. To se posebno odnosi na područja na jugu Nemačke s najnapetijim stanjem na tržištu nekretnina poput Minhena", rekao je direktor agencije Bernd Lojtner koji govori o "smirivanju tržišta".

Stanarine kod novog iznajmljivanja najviše su padale u Garmiš-Partenkirhenu (4,4 odsto) i Štutgartu (tri procenta), piše Index.hr.

Minhen je sa 16,4 evra po kvadratu stana (bez režija) još uvek najskuplji grad u Nemačkoj.

U Berlinu, gde su stanarine i cene nekretnina u poslednjih desetak godina zabeležile najveći rast, stanarine su pojeftinile 1,2 posto. Ali istovremeno su 0,4 posto porasle stanarine kod postojećih ugovora o stanarinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: