Broj rezervacija pao 70 odsto: Australija izdvaja 76 miliona dolara za turizam

Australijska vlada danas je saopštila da će pružiti finansijsku pomoć sektoru turizma koji je teško pogođen dugotrajnim požarima.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 19.01.2020.

10:14

Broj rezervacija pao 70 odsto: Australija izdvaja 76 miliona dolara za turizam
Foto: Depositphotos/bennymarty

Vlada je danas saopštila da će za početak izdvojiti 76 miliona dolara kako bi pomogla industriji turizma koja daje više od tri odsto godišnjeg ekonomskog prihoda, preneo je Rojters.

Ministar turizma Sajmon Birmingem izjavio je da je broj rezervacija iz inostranstva opao između 30 i 40 odsto, dok lokalni mediji prenose da su domaće rezervacije širom Australije pale za gotovo 70 procenata.

Iako je kiša donela izvesno olakšanje, šteta koju su požari naneli turizmu približila se cifri od milijardu australijskih dolara (690 miliona američkih), a do kraja godine mogla bi da premaši 4,5 milijardi australijskih dolara, pokazuju podaci nacionalnih turističkih službi, javio je Rojters.

Do sada su požari odneli 29 života, a procenjuje se da su milioni jedinki faune stradali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: