Milijarder smatra da mu je dosta: "Ako ste nesrećni kada ste švorc, novac to neće promeniti"

Invesitor i vlasnik kluba Dalas Maveriks, Mark Kjuban, ima bogatstvo vredno 4,1 milijardu dolara i za njega je to dovoljno.

Svet

Izvor: Bizlife

Ponedeljak, 16.12.2019.

10:43

Milijarder smatra da mu je dosta:
Foto: Depositphotos, ryanking999

Odlučio je da se ne trudi da zaradi još više novca jer ima važnijih stvari u životu.

“Davno sam prestao da se trudim da po svaku cenu zardim više novca. Imam dovoljno novca, sada svoje vreme cenim mnogo više nego naredni dolar”, rekao je Kjuban.

Njegov način razmišljanja se promenio kada je postao veoma bogat, odnosno kada je sa Todom Vagnerom prodao striming servis koji su osnovali, Broadcast.com, kompaniji Yahoo za 5,7 milijardi dolara 1999. godine, prenosi portal Bizlife.

”Pitao sam se koliko mi novca treba u životu, i shvatio da mi ne treba više nego što imam”, rekao je Kjuban.

Prema njegovim rečima, novac ne može da kupi sreću.

”Novac vam kupuje udobnost i lagodnost. Novac će vas sačuvati mnogo stresa u vezi s plaćanjem računa, ali vas neće učiniti srećnijim. Bio sam srećan i kada sam bio bez novca. Ako ste nesrećni kada ste švorc, novac to neće promeniti”, kaže Kjuban.

”Mogu da ostvarim mnoge stvari brže, tako što ću platiti malo više. To je važno jer je vreme resurs koji ne možete posedovati, kupiti niti vratiti”, ističe bogataš.

Prvi njegov veliki trošak je kupovina privatnog aviona, upravo kako bi brže obavljao poslove i štedeo vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: