Nemačka Štada grupa preuzima Biofarmu u Ukrajini

Nemački proizvođač generičkih lekova i zdravstvenih proizvoda Štada grupa saopštila je da kupuje kompaniju Biofarma.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.12.2019.

12:06

Nemačka Štada grupa preuzima Biofarmu u Ukrajini
Foto: Depositphotos, VadimVasenin

Ova akvizicija uključuje i proizvodne objekte u gradu Bila Cerkva, u oblasti Kijeva. Akcionari Biofarme zadržaće poslovanje s plazmom i fokusiraće se na razvoj kako u Ukrajini tako i u inostranstvu.

Akvizicija podleže uobičajenim prethodnim uslovima, uključujući odobrenje spajanja u Ukrajini, a završna faza se očekuje u decembru 2019. Ovom akvizicijom Štada je izvršila jedno od najvećih finansijskih ulaganja u ukrajinski farmaceutski sektor do sada i jedno od najvećih inostranih ulaganja u skorije vreme u ovoj zemlji.

"Na ukrajinskom tržištu vidimo veliki potencijal. Zahvaljujući ovoj akviziciji, postaćemo važan igrač na ukrajinskom farmaceutskom tržištu sa snažnim lokalnim prisustvom u proizvodnji", naglašava generalni direktor Štade Peter Goldšmit.

Štefan Vagner, izvršni potpredsednik za evropska tržišta u Štadi, kaže da je Štadina akvizicija farmaceutskog poslovanja kompanije Biofarma logičan korak Štadine strategije rasta u Evropi. "Ukrajinu ćemo integrisati u našu evropsku organizaciju što je pre moguće", dodaje. Na čelu Štadinog ukrajinskog poslovanja biće novoimenovani generalni direktor Boris Labenski.

"Moj cilj je da izvršimo brzu integraciju poslovanja u Štada grupu, postignemo sinergiju i iskoristimo proizvodne kapacitete", izjavio je Boris.

Peter Goldšmit poželeo je dobrodošlicu za oko tri stotine novih koleginica i kolega u Štadinu porodicu. "Naše četiri korporativne vrednosti agilnost, preduzimljivost, integritet i jedinstvena Štada čine temelje kulture rasta za sve naše zaposlene širom sveta", rekao je Goldšmit.

"Biofarma je vodeća farmaceutska kompanija osnovana pre više od 100 godina i rapidno se širila od 2014. godine izgradnjom dva savremena, GMP-sertifikovana pogona u gradu Bila Cerkva", izjavio je Konstantin Jefimenko, Biofarmin partner suvlasnik s pravom upravljanja.

Privlačenje ovako visoko kvalitetnog evropskog investitora, prema njegovim rečima, pokazuje poverenje u Biofarmine zaposlene i mogućnosti, i ojačaće mogućnosti kompanije u isporuci visoko kvalitetnih i inovativnih proizvoda pacijentima.

"Zajedno sa partnerom Vasilom Hmelnjičkim i finansijskim investitorima, fokusiraću se na Biofarmino poslovanje sa plazmom, koristeći prednosti našeg novog pogona za frakcionisanje plazme, razvoj mreže modernih centara za prikupljanje krvi i širenje našeg prisustva na međunarodnim tržištima", rekao je Jefimenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: