Ne obaziru se na pretnje SAD: Italija uvela digitalni porez u budžet za 2020.

Italija namerava da nastavi sa svojim planom uvođenja novog poreza za digitalne kompanije, izjavio je zamenik italijanskog ministra ekonomije Antonio Misijani.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 15.11.2019.

17:08

Ne obaziru se na pretnje SAD: Italija uvela digitalni porez u budžet za 2020.
Foto: Depositphotos, AnnaNepaBO

Porez, koji bi trebalo da bude uveden od sledeće godine, obavezaće kompanije poput Fejsbuka, Gugla i Amazona, da plaćaju porez od 3,0 odsto na internet transakcije, navodi se u tekstu nacrta italijanskog budžeta, prenosi agencija Rojters.

"Aktuelni tekst nacrta budžeta je potvrđen. Ne planiramo da ga menjamo", rekao je Misijani na konferenciji u Udruženju stranih medija u Rimu.

Zvanični Vašington je u više navrata saopštio da ovaj namet nepošteno cilja američke kompanije. Jedan visoki američki zvaničnik izjavio je da je predsednik Donald Tramp zapretio odmazdom kada se prošlog meseca u Vašingtonu sastao sa italijanskim predsednikom Serđom Matarelom, dodaje britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: