Srbija ima novu šansu? Folksvagen odustao od izgradnje fabrike u Turskoj!

Nemački proizvođač automobila Folksvagen (VW) obustavio je odluku o izgradnji nove fabrike u Turskoj zbog vojne akcije Ankare u Siriji, piše dnevnik Handelsblat

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.10.2019.

10:12

Srbija ima novu šansu? Folksvagen odustao od izgradnje fabrike u Turskoj!
Ilustracija FOTO: EPA, CLEMENS BILAN

"U takvom okruženju ne može biti odluke u korist te zemlje", poručuju iz koncerna. Jedan neimenovani portparol dodaje da VW prati situaciju sa velikom zabrinutošću.

VW je mesecima analizirao gde će u jugoistočnoj Evropi graditi novi pogon, te je odluka u korist Turske bila gotovo sigurna.

Na to je ukazivalo i to što je koncern već u trgovinski registar uneo sestra firmu u toj zemlji.

Novi pogon, koji bi trebalo da zaposli do 4.000 ljudi, je prema planu trebalo da bude izgrađen u blizini Izmira, a investicija bi bila između 1,2 do 1,5 milijardi evra.

I Srbija, kao i više drugih zemalja regiona, borile su se da dovedu ovog velikog investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: