Pejpal napušta Fejsbukov projekat kriptovalute

Kompanija Pejpal saopštila je da napušta Fejsbukov projekat kriptovalute libra.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.10.2019.

09:25

Pejpal napušta Fejsbukov projekat kriptovalute
Foto: Depositphotos/niphon

Do toga je došlo nakon vesti da nekoliko kompanija razmatra povlačenje prvobitne podrške za Fejsbukovu kriptovalutu.

Pejpal je u saopštenju naveo da napušta Libra asocijaciju, neprofitno rukovodeće telo koje upravlja kriptovalutom libra, ističući da i dalje podržava te napore, ali da u ovom trenutku želi da se fokusira na svoj rad.

To će stvoriti nove probleme za Fejsbukov projekat, nakon što su finansijske vlasti, posebno u Evropi, s nepoverenjem dočekale vest o pokretanju kriptovalute, prenosi Investitor.me.

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je Pejpal napustio projekat libra, ali je ranije ove nedelje objavljeno da nekoliko firmi, kao što su Viza i Masterkard, imaju rezervisan stav po pitanju kriptovalute nakon što su banke i vlade širom sveta počele da sumnjaju u projekat.

Reagujući na odluku Pejpala, Dante Disparte, šef polise i komunikacija u Libra asocijaciji, istakao je da svaka organizacija koja je "započela ovo putovanje" mora da preispita sopstvene rizike i nagrade koje idu uz promene koje libra obećava. Iako je ovakva odluka Pejpala popriličan udarac za projekat kriptovalute, dve kompanije bi mogle ponovo da se udruže u budućnosti ukoliko se popravi situacija na polju regulativa, navodi Investitor.me.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: