Amerika ima ekonomski plan od 50 milijardi dolara koji će doneti mir Izraelu i Palestini

Prosperitet Palestinaca nije moguć bez pravičnog političkog rešenja, a sporazum o ekonomskom napretku је neophodan uslov za izraelsko-palestinski mir.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

08:17

Amerika ima ekonomski plan od 50 milijardi dolara koji će doneti mir Izraelu i Palestini
FOTO: Epa, JIM LO SCALZO

To je rekao viši savetnik Bele kuće Džared Kušner na konferenciji u Bahreinu.

On je tamo prezentovao ekonomski deo arapsko-izraelsko mirovnog plana koje su pripremile SAD - razvojni projekat od 50 milijardi dolara objavljen ove nedelje koji su oštro kritikovali Palestinci i Arapi širom regiona.

"Ono ššto smo razvili je najopsežžniji ekonomski plan ikada stvoren, posebno za Palestince i region Bliskog istoka"“, rekao je Kušner na konferenciji, kojoj prisustvuje i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard.

"Možžemo ovaj region da pretvorimo od žžrtve proššlih sukoba u primer za trgovinu i napredak šširom sveta", naveo je Kuššner i poručio palestinskom narodu da, uprkos onome ššta kažžu oni koji su ga izneverili, predsednik Tramp i Amerika nisu odustali od njih.

"Ova konferencija je za vas", rekao je Kuššner.

On je kazao i da ekonomski rast i prosperitet Palestinaca nisu mogući bez trajnog i pošštenog političkog reššenja za konflikt, "onog koje garantuje Izraelu bezbednost, a pošštovanje dostojanstva za palestinski narod".

"Međutim, danas nismo ovde zbog političkih pitanja, do njih ćemo doći kada bude bio pravi trenutak za to", naglasio je Kuššner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: