Putin odlučan: Sankcije zapadnim državama do kraja 2020. godine

Predsednik Rusije Vladimir Putin je potpisao ukaz o produženju specijalnih ekonomskih mera protiv jednog broja zapadnih država.

Svet

Izvor: Sputnik

Ponedeljak, 24.06.2019.

13:47

Putin odlučan: Sankcije zapadnim državama do kraja 2020. godine
Foto: Epa, SERGEI ILNITSKY

Sankcije se odnose na one države koje su uvele sankcije Rusiji, a kako prenosi Sputnjik, one će važiti do 31. decembra 2020. godine

Ruski predsednik je naložio vladi da implementira ukaz i da, ako bude bilo potrebno, napravi izmene predloga o rokovima važenja navedenih kontrasankcija.

Podsetimo, zapadne zemlje, na čelu sa SAD, počele su da uvode sankcije Rusiji 2014. godine posle prisajedinjenja Krima RF i zbog situacije u Ukrajini.

Krim je ušao u sastav Rusije nakon martovskog referenduma, na kojem je skoro 97 odsto građana glasalo za povratak poluostrva u sastav RF, a krimske vlasti su referendum organizovale nakon državnog prevrata u Ukrajini. Ukrajina Krim i dalje smatra svojom, ali privremeno okupiranom teritorijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: