"Nije dovoljno specifičan": Adidas nije uspeo da zaštiti logo

Evropski sud doneo je presudu protiv nemačkog proizvođača sportske opreme Adidasa u dugotrajnom sporu oko loga s tri pruge.

Svet

Izvor: Poslovni dnevnik

Četvrtak, 20.06.2019.

08:52

Foto: Depositphotos, homank76, 166577202

Sud je zaključio da nije dovoljno specifičan da bi uživao pravnu zaštitu. Adidas može da se žali na presudu Evropskom sudu pravde.

"Žig nije shematski prikaz niza elemenata koji se ponavljaju u pravilnim razmacima već obična figurativna oznaka", napisao je sud u saopštenju, piše Poslovni dnevnik.

Pre objave presude zastupnici Adidasa naglasili su da se konkretni predmet odnosi samo na jednu verziju loga s tri pruge. Ova presuda neće uticati na opsežnu zaštitu drugih oblika loga s tri pruge kroz institut robnog žiga.

Godine 2014. Zavod za intelektualnu svojinu Evropske unije (EUIPO) registrovao je Adidasov robni žig koji čine tri paralelne crne pruge na beloj pozadini.

Dve godine kasnije EUIPO je poništio odluku o žigu na osnovu prigovora belgijske komapnije Shoe Branding Europe da nije dovoljno specifičan.

Adidas se žalio na tu odluku. Nemačka i belgijska kompanija godinama se spore oko loga s prugama, budući da belgijska kompanija želi da koristi logo s dve pruge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: