Nemački bankarski gigant pao na dno: Uništila ih afera sa Trampom i njegovim zetom

Akcije nemačke bankarske institucije Dojče banke pale su danas tri odsto, dostigavši najnižu vrednost ikad, nekoliko dana pred godišnju konferenciju.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2019.

12:49

Nemački bankarski gigant pao na dno: Uništila ih afera sa Trampom i njegovim zetom

Do rasprodaje deonica došlo je usred afere o tome da je banka pokušala da zataška seriju sumnjivih transakcija koje uključuju pravne subjekte koje kontrolišu američki predsednik Donald Tramp i njegov zet tokom 2016. i 2017. godine.

Prema izveštajima medija, te transakcije označili su službenici banke i spremali se da ih pošalju Ministarstvu finansija SAD kao izveštaj o takozvanim sumnjivim aktivnostima.

Međutim, tvrdi se da su rukovodioci Dojče banke odbili sugestije svojih zaposlenih i odlučili da odbace brigu o mogućem pranju novca. Te transakciju su navodno uključivale protok novca između prekomorskih pravnih lica i pojedinaca.

Akcijama Dojče banke trgovalo se po 3,27 odsto nižoj ceni, od 6,623 dolara za komad. Poslednji put su akcije pale tako nisko u decembru lane zbog izveštaja o mogućem spajanju sa rivalom Komercbankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: