Tramp preti: Ako ćete da ih prodate Amerikancima, pravite ih ovde

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je evropske proizvodjače automobila.

Svet

Izvor: B92

Subota, 23.03.2019.

09:59

Tramp preti: Ako ćete da ih prodate Amerikancima, pravite ih ovde
Foto: Gettyimages/Chip Somodevilla

On je nagovestio da bi mogao da uvede carine na uvoz proizvoda kompanija kao što su BMW i Mercedes ako one ne izgrade nove fabrike u SAD.

U intervjuu za Foks biznis netvork Tramp je rekao da je odbio predloge Evropske unije kojima bi carine na automobile na obe strane bile svedene na nulu.

"Oni imaju BMW, imaju Mercedes, imaju mnogo veoma dobrih vozila koja ulaze (u SAD). Želim da ih prave ovde. Ako ćete da ih prodajete Amerikancima, pravite ih ovde", kazao je Tramp.

Trampova izjava usledila je oko mesec dana pošto je američko Ministarstvo trgovine završilo istragu o tome da li uvoz automobila ugrožava nacionalnu bezbednost i prosledilo zaključke Beloj kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: