Putin: Ako nam EU ukine sankcije, stopiraćemo recipročne mere

Rusija će ukinuti recipročne mere koje je uvela prema zemljama Evropske unije čim Evropa ukine sankcije prema Rusiji, izjavio je Putin.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

18:44

Putin: Ako nam EU ukine sankcije, stopiraćemo recipročne mere
Foto: Tanjug/ Yuri Kadobnov/Pool Photo via AP

"Ta mera neće oduševiti naše preduzetnike iz oblasti poljoprivrede. Moram da kažem da ukoliko EU ukine antiruske sankcije, Moskva će morati da ukine recipročne mere koje je uvela prema Evropi", naveo je Putin, prenosi Sputnjik.

On je, međutim, ukazao i na to da će stranim partnerima biti komplikovano da se ponovo izbore za svoje mesto na ruskom tržištu budući da su sve te rupe već popunjene.

Prethodno je ruski predsednik rekao da će Rusija učiniti sve što je moguće kako bi popravila odnose sa Francuskom, kao i sa drugim zemljama Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: