Princ nudi milijarde, želi da kupi Mančester junajted

Saudijski princ Mohammad Bin Salman spreman je plati skoro 4 milijarde funti kako bi kupio Mančester junajted, pišu svetski mediji.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2019.

12:10

Princ nudi milijarde, želi da kupi Mančester junajted
(Foto: Getty images)

Trenutno, podsetimo, vlasnik tog kluba je porodica Glazer. Godinama, ta američka porodia je odbijala da proda klub. Međutim, kako pišu britanski mediji, posle prinčeve ponude, moguće je da će doći u iskušenje.

Porodica Glazer je preuzela vlasništvo nad Mančesterom između 2003. i 2005. godine za 790 miliona funti. Ukoliko odluče da prihvate ponudu princa, ostvariće astronomski profit.

Saudijska kraljevska porodica, čije se bogatstvo procenjuje na 850 milijardi funti, još protekle godine intenzivno je pregovarala oko kupovine engleskog kluba. Međutim, pregovori su privremeno bili prekinuti jer je Mohammad Bin Salman bio upleten u diplomatski skandal nakon ubistva novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: