Zaboravite na lude rasprodaje, prosto ih neće biti više

H&M neće više imati velike rasprodaje kao što je to bilo nekada.

Svet

Izvor: B92

Subota, 16.02.2019.

12:29

Zaboravite na lude rasprodaje, prosto ih neće biti više
(Foto: Getty images)

To je najavio predsednik Uprave Karl Johan Person, što znači da su se poslovni napori da se spasi brend, počeli da se ostvaraju. H&M je nekada bio vodeće modno ime konfekcijske maloprodaje, poznat po niskim cenama i uličnoj modi. Prodaja je rasla do sredine dvehiljaditih, kad se modni lanac se proširio velikom brzinom.

Međutim, kupci su počeli da se okreću drugima. H&M-ova najveća konkurencija Zara takođe gubi trku s online prodavnicama koje brzu prodaju još više ubrzavaju. A ta se trka s online trgovinom i te kako ogleda u prihodima. Rast prodaje u H&M-u počeo je da pada 2016, što je kulminiralo najvećim padom prodaje u poslednjem tromesečju 2017. Cena akcija im je pala, a ključni investitori počeli su da prodaju deonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: