Razmirice u italijanskoj vladi oko budžeta

Lider jedne od dve populističke stranke iz vladajuće italijanske koalicije rekao je da su u nacrt budžeta unesene neodobrene izmene.

Svet

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.10.2018.

19:35

Razmirice u italijanskoj vladi oko budžeta
Foto: Thinkstock

To naznačava mogućnost podele u vladi.

Predlog italijanskog budžeta je već naišao na kritike u Evropskoj uniji pošto je potrošnja znatno veća od one na koju se Italija ranije obavezala da bi smanjila ogroman dug.

Lider pokreta Pet zvezdica Luiđi di Majo zapretio je da će uložiti krivičnu prijavu, preneo je Asošiejted pres.

On je rekao da predlog budžeta predstavljen kancelariji predsednika Serđa Matarele sadrži predlog za produženje poreske amnestije za novac odnet u inostranstvo i onda vraćen u Italiju. Pet zvezdica se protivi tome jer bi moglo biti pranja "korumpiranog ili mafijaškog kapitala".

Mateo Salvini, lider druge populističke stranke u vladi, ekstremnodesničarske Lige, rekao je da je Di Majova optužba "nadrealna".

Premijer đuzepe Konte rekao je novinarima u Briselu da će pregledati nacrt budžetskog zakona red po red kada se bude vratio u Rim, ali je i negirao da postoji podela u vladajućoj koaliciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: