Eskalacija: Tržište može da padne svakog trenutka

Posle pritiska SAD i pretnji sankcijama Saudijskoj Arabiji, analitičari tržišta nafte upozorili su na moguću krizu.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

10:16

Eskalacija: Tržište može da padne svakog trenutka
(Foto: Thinkstock)

Postavlja se i pitanje snabdevanja tim energentom, prenosi CNBC.

Dok Saudijska Arabija pokušava da se odbrani od međunarodnog pritiska i optužbi da je odgovorna za nestanak istaknutog saudijskog novinara, analitičari upozoravaju da bi moglo da dođe do pada tržišta nafte.

Tržišta su se već našla pod opterećenjem zbog američkih sankcija Iranu, a nametanjem sankcija još jednom velikom izvozniku nafte situacija bi eskalirala. Saudijska Arabija našla se prethodno pod pritiskom da poveća proizvodnju i isporuku nafte kako bi se smanjila njena cena, a sankcije bi dodatno pogoršale odsutnost Irana s tržišta.

U međuvremeni, CNN javlja da Saudijska Arabija sprema izveštaj u kojem će priznati da je novinar Džamal Kašogi ubijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: