Lira ipak pokazala da može da se "drži"

Turska valuta lira ostala je stabilna prema dolaru uprkos pretnji mogućim novim sankcijama koje je iznela administracija predsednika SAD Donalda Trampa.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 17.08.2018.

12:25

Lira ipak pokazala da može da se
(Foto: Thinkstock)

Jedan dolar danas vredi 5,8 lira, što je rast od 0,4 odsto u korist turske valute, navodi Asošiejted pres. Lira je nastavila da se oporavlja od velikog pada prošle nedelje kada je nekoliko puta oborila donje rekorde.

Investitori su zabrinuti zbog rasta tenzija u odnosima Ankare i Vašingtona, pre svega zbog slučaja američkog sveštenika Endrua Bransona, uhapšenog u Turskoj po optužbi za pomaganje teroristima i špijunažu.

Trampova administracija juče je saopštila da bi Turskoj mogle da budu uvedene dodatne sankcije ako Branson ne bude uskoro osobodjen, a predsednik SAD kritikovao je preko Tvitera Tursku zbog "držanja predivnog hrišćanskog sveštenika" i naveo da SAD "ništa neće platiti za oslobadjanje nevinog čoveka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: