Žestok otpor: "Nezamislivo da padnemo u ruke stranca"

Devet sindikata aviokompanije Er Frans ocenili su kao "nezamislivo" imenovanje "stranca za šefa" kompanije Er Frans-KLM.

Svet

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.08.2018.

12:24

Žestok otpor:
Foto: Thinkstock

Time su se suprotstavili postavljanju Kanađanina Bendžamina Smita na tu funkciju.

Mediji prenose da se imenovanje Bendžamina Smita, drugog čoveka kompanije Er Kanada, očekuje danas popodne, posle sastanka upravnog odbora Er Frans-KLM.

Sindikati, koji su zbog plata od februara štrajkovali ukupno 15 dana, ocenili su kao "nezamislivo da Er Frans, francuski od 1933, padne u ruke stranog šefa čiju kandidaturu je omogućila konkurentska firma".

To se odnosi na američki Delta erlajns, vlasnika 8,8 odsto kapitala Er Frans-KLM. Francuska država je vlasnik 14,3 odsto aviokompanije.

Naslednik Žan-Marka Žanajaka, izvršnog direktora koji je u maju podneo ostavku, treba da podrži "odbranu interesa nacionalne kompanije" kao i da ima "fino poznavanje (...) francuskog socijalnog modela", navodi se u saopštenju sindikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: