Haos na aerodromima, štrajk epskih razmera FOTO

Najveći evropski niskobudžetni avio-prevozik Rajan er pogođen je štrajkovima epskih razmera.

Svet

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

11:07

Haos na aerodromima, štrajk epskih razmera FOTO
Foto: EPA/Stina Stjernkvist/TT

Danas je otkazano čak 400 letova dok se piloti i kabinsko osoblje bore za veće plate, sigurnu penziju pa čak i besplatnu vodu za piće u avionu, piše Blumberg, prenosi Novac.hr.

U štrajku učestvuju Rajan erovi piloti iz Irske, Nemačke, Belgije, Švedske i Holandije, a posledice će se osetiti i u Hrvatskoj. Na aerodrome Pula i Zadar u petak je trebalo da sleti i poleti 12 Rajan erovih aviona, ali kako sada stvari stoje, zbog štrajka će na zemlji ostati više od 2.200 putnika.
Foto: EPA/RONALD WITTEK
Iz Rajan era navode da će više od 2.000 letova, ili 85 odsto od planiranih, biti normalno realizovano, i da je za oko 55.000 putnika pogođenih štrajkovima, ponuđen povraćaj novca ili mogućnost promene termina leta.

Štrajk je, očekivano, pokrenut zbog zahteva za boljim uslovima rada. Iako se zahtevi pilota razlikuju od zemlje do zemlje, većina traži veći fiksni deo plate koji ne bi zavisio od broja sati u vazduhu, a bune se i protiv čestog premeštanja iz grada u grad.
Foto: EPA/HAYOUNG JEON
Rajan er leti u 37 zemalja i prevozi 130 miliona putnika godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: