Soros našao novi način da "napravi pare", o čemu se radi?

Investitor Džordž Soros našao je novi način za zaradu – ulaže u kontroverzno tržište naplate odštete iz sudskih sporova.

Svet

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

11:16

Soros našao novi način da
(Foto: Getty images)

Njegov fond nudi investicione portfelje iz sudskih sporova u Americi. Kako se navodi, finansiraće kompaniju pod imenom Mighty Group, koja će davati akcije onima koji podnesu tužbu pred sudom u zamenu za nagodbu.

Pretpostavlja se da će za pravna potraživanja koja su na prime,r vezana za saobraćajne nesreće ili povrede na radu, davati 2.000 dolara u zamenu za poravnanje.

Fond je već naišao na kritike da će se zbog ove cifre mnogi odlučiti da tuže i bez osnova. Međutim, zagovornici ovakvih ideja i kompanije koje se bave sličnim poslom tvrde da samo pomažu žrtvama da dobiju odgovarajuću nadoknadu. Ako tužilac gubi, nije obavezan da povrati avans.

"Ove finansijske kompanije dozvoljavaju ljudima koji su povređeni u nekoj nesreći ili oštećeni da to iskoriste i naplate na način koji je upitan", izjavio je jedan bankar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: