SAD kompanija ulazi u srpsku softver firmu

Američka kompanija Tek Data sklopila je sporazum o preuzimanju dela poslovanja srpske firme OSA Računarski inženjering.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2018.

08:27

SAD kompanija ulazi u srpsku softver firmu
Foto: Thinkstock

Reč je o firmi vodećem distributeru dodate vrednosti u softverskom segmentu u regionu - u Srbiji (uključujući Kosovo), Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Albaniji, navodi se u saopštenju.

Dve strane očekuju da će, prema ugovoru, i uz ispunjavanje određenih uslova, akvizicija biti završena do kraja jula 2018., saopštila je korporacija Tek Data.

Iznos transakcije nije obelodanjen.

S ovim sporazumom kompanija Datek Solušens, Tek Datin specijalizovani globalni provajder usluga sa dodatom vrednošću za Autodesk i Autodeskov preprodajni kanal, širi prisustvo na celom Balkanu i distribuciju horizontalnih rešenja, kao što su AutoKAD i AutoKAD LT.

Nakon akvizicije, OSA namerava da preoblikuje svoje preostale poslove u preprodaju sa dodatnom vrednošću, koristeći svoje znanje i iskustvo na tržištu.

"Drago nam je što smo nakon više od 25 uspešnih godina u ovom poslu preneli poslovanje Autodesk VAD na kompaniju Datek Solušens, znajući da će biti u dobrim rukama", rekao je Željko Tomić, izvršni direktor i suosnivač kompanije OSA Računarski inženjering d.o.o.

Datek Solušens je specijalizovan za servisno poslovanje kompanije Tek Data, svetskog distributera celovitih tehnoloških proizvoda, usluga i rešenja. Datek Solušens opslužuje potrebe više od 400 visoko specijalizovanih Autodesk distributera širom sveta, od strateškog razvoja i upravljanja kanala do specijalizovane industrijske obuke, poslovne inteligencije i generisanja tražnje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: